Duster na reliju Aicha des GazellesOtkrijte marku Dacia


Duster na reliju Aicha des Gazelles

Dacia Duster juriša na terene Maroka na reliju Aïcha des Gazelles


Duster, Daciino robusno, prostrano i izuzetno pristupačno terensko vozilo koje je pretpremijerno predstavljeno u Ženevi, učestvuje na dvadesetom reliju Aïcha des Gazelles, koji se održava u Maroku od 15. do 28. marta.

Na pješčanim dinama i u podnožju planine Atlas, Dacia Duster će pokazati svoje terenske osobine, svoju robusnost i pouzdanost.

Ekipa Dacie takođe učestvuje u izazovu eko-vožnje u kome nagradu osvajaju prve tri ekipe koje tokom relija Aïcha des Gazelles postignu najnižu emisiju CO2.
Oba vozila Dacia Duster 4x4, koja učestvuju na reliju, opremljena su dizel motorom dCi 85 sa niskom emisijom izduvnih gasova. Dacia Duster 4x4 dCi 85 ima emisiju od samo 140g CO2/km pa zato nosi potpis Dacia eco².

Reli Aïcha des Gazelles je drugo automobilsko takmičenje na kome učestvuje Dacia. Prepustite se pustolovini uz ovih nekoliko slika ili direktno na blogu internet portala www.renault.com (na engleskom jeziku). (Pristup je moguć i pomoću klika na ikonu Duster-a i preko linkova u meniju sa desne strane.)

Duster na reliju Aicha des Gazelles

Predstavljanje dve ekipe Duster-a

EKIPA 315

Za volanom: Isabelle Charles
Isabelle Charles je rođena je 28. novembra 1962. Diplomirala je slikarstvo na Likovnoj akademiji (Ecole des Beaux Arts) u Parizu, a zatim dizajn vozila na Državnoj višoj školi primenjene umetnosti i dizajna (ENSAAMA - Ecole Nationale Supérieure des Arts Appliqués et des Métiers d’Art). Renaultu se pridružila 1989. godine u Odelenju za dizajn u Tehnocentru, u Guyancourtu, gde je vodila više projekata vezanih za dizajn boja i materijala na različitim vozilima (Formula 1 ...), a nedavno i za gamu Dacia i model Duster.
Isabelle Charles je zaljubljenica u reli, a na reliju Aïcha des Gazelles učestvuje već peti put, a 2007. je osvojila deseto mjesto (kategorija 4x4).
 
Suvozačica: Dounia Bennani
Dounia Bennani je rođena 5. maja 1969. Diplomirala je na Višoj školi za optiku (Ecole d’Optiques) u Casablanci i radi kao optičar u gradu Meknès u Maroku. I ona je zaljubljenica u reli, i već šesti put učestvuje na reliju Aïcha des Gazelles. Dounia Bennani je 2007. osvojila peto mjesto (kategorija 4x4).

 

EKIPA 316

Za volanom: Nathalie Descout
Nathalie Descout je rođena 22. januara 1982. u Versaillesu (Francuska). Diplomirala je marketing i oglašavanje na Sveučilištu Paris IX Dauphine. Od 2004. do 2007. je radila za Renault Španija kao vođa službe za istraživanje tržišta u Odelenju marketinga. 2007. pridružila se Renaultu u Boulogne Billancourtu gde danas radi u Odelenju za svjetski marketing kao vođa svjetskih marketinških projekata.

 
Suvozačica: Dorothée Topin
Dorothée Topin je rođena 26. aprila 1981. u Maisons - Laffitte (Francuska). Diplomirala je marketing na Sveučilištu Paris IX Dauphine. Godine 2006. se pridružila grupi JIPO (današnja Novedia) gde radi kao marketinški konsultant specijalizovan za telekomunikacije.


Duster

učestvuje na reliju Aicha des Gazelles!